Assortiment Uien

GELE UIEN

All round ui

De gele ui is wereldwijd de meest bekende en meest gegeten ui. De ui heeft een goudgele schil en is wit en stevig van binnen. Hij smaakt lekker pittig met een zoetje en kan gebruikt worden in vele gerechten.

Recept:

Franse uien soep >>

RODE UIEN

Best om rauw te eten

De rode ui is iets sterker van smaak dan de gele ui. Hij is knapperig, lichtzoet en met een mild bittere nasmaak. Hij is heerlijk om rauw te eten en is door zijn rode schil ook decoratief op het bord.

Recept:

Rode uien marmelade >>

ZOETE UIEN

Best om te bakken en frituren

Zoals de naam al aangeeft, heeft deze ui een aangename zoete en milde smaak. Kinderen zijn er dol op en de ui is ideaal om net een ander accent te geven aan een gerecht. Een bijkomend voordeel is dat je deze ui met droge ogen kan snijden.

ROZE UIEN

De roze ui is een gekweekte variant van de gele en rode ui. Het is een kwalitatieve ui met een delicate smaak. Vooral wat hardheid en bewaarbaarheid betreft is het een heel mooi product.

GRANO UIEN

Een zeer gewilde ui vanwege zijn formaat. Het is de grootste ui die er bestaat. Hij heeft een aangenaam milde smaak en is voor veelzijdig gebruik in de keuken.

Recept:

Pissaladiére >>

WITTE UIEN

Krokant en scherp

Deze ui is hagelwit van binnen en van buiten. Hij smaakt scherper en minder zoet dan de gele en rode ui. Door zijn uitgesproken uiensmaak en zijn knapperigheid wordt hij veel door topchefs gebruikt.

BORRETANA UIEN

De borettana is een platte, ronde ui met een mooie goudgele kleur. Hij is lekker fris en mild van smaak. Het is een echte zomerui die het goed doet in een salade of gegrild op de barbecue.

BABY UIEN

Deze kleine varianten van de rode, witte en gele uien noemt men ook wel cocktailuitjes. De uitjes worden gebruikt in salades, stoofpotjes of wokgerechten, of ingemaakt tot zure uitjes.