ONS ASSORTIMENT BESTAAT UIT

SUPERIEURE KWALITEIT UIEN, SJALOTTEN & KNOFLOOK

Sjalotten

Uien

Knoflook

Uien zijn niet meer weg te denken uit de keuken van nu. Ui is enorm gezond en heeft een bewezen geneeskrachtige werking. Zo is het eten van uien onder andere goed voor het hart en helpt het griep en verkoudheid tegen te gaan. Maar bovenal zijn uien lekker en geven die extra pittige smaak aan een gerecht. Ze zijn ook zo veelzijdig! Uien kunnen in vele soorten gerechten zowel rauw, gekookt, gestoofd, gebakken, gewokt, gevuld of gegrild gebruikt worden.  Lees meer

 

Wij leveren ons assortiment

uien het hele jaar door.

Sjalotten groeien net als knoflook in bollen. Toch lijkt de smaak het meeste op die van de rode ui, maar dan wat subtieler en aromatischer. Net als de ui is de sjalot een zeer gezonde groente. Het verschil met de ui is dat de sjalot kleiner is van formaat en verfijnder en pikanter is van smaak. Sjalotten vormen een uitstekende basis voor sauzen, maar geven ook een prachtig smaakaccent aan salades en roerbakschotels.  Lees meer

 

Wij leveren ons assortiment

sjalotten het hele jaar door.

 

Ook dit familielid van de ui is een supergezonde smaakmaker. Wetenschappers raden aan om 1 à 2 teentjes per dag te eten om optimaal te profiteren van de rijke geneeskracht van dit kruid. En dat is geen straf, want knoflook geeft een heerlijk aroma aan vele gerechten. De smaak en geur van knoflook is doordringend, maar zodra je knoflook verhit worden de aroma’s milder en zoeter. Net als uien kan knoflook in vele soorten gerechten gebruikt worden, zowel rauw, gebakken als gepoft.  Lees meer

 

Wij leveren ons assortiment

knoflook het hele jaar door.